Business Internaţional

Uniunea Europeană cere Republicii Moldova să respecte statul de drept şi să garanteze democraţia

Uniunea Europeană cere Republicii Moldova să respecte...

Autor: Marinela Sarbu

08.06.2019, 23:22 90

Uniunea Europeană cere autorităţilor din Republica Moldova, ţară asociată la UE, să respecte statul de drept şi să garanteze democraţia, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului de Asociere,  potrivit site-ului deschide.md.

„Uniunea Europeană se aşteaptă ca Republica Moldova, ţară asociată la UE, să respecte statul de drept şi să garanteze democraţia, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului de Asociere”, se anunţă într-un comunicat de presă al Serviciului de Acţiune Externă al UE.

„Ca urmare a deciziilor adoptate de Parlament şi în lumina evoluţiilor ulterioare, Uniunea Europeană face apel la calm şi reţinere. Oficialii aleşi democrat trebuie să găsească o cale de dialog pentru Republica Moldova. Uniunea Europeană se aşteaptă ca Republica Moldova, ţară asociată la UE, să respecte statul de drept şi să garanteze democraţia, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului nostru de Asociere”, se menţionează în comunicat.

Potrivit celor menţionate, UE va sprijini în continuare Republica Moldova. În mod special, Serviciul se referă la combaterea corupţiei şi asigurarea independenţei sistemului judiciar şi depolitizarea instituţiilor statului.

„Uniunea Europeană este pregătită să sprijine în continuare reformele care se află în centrul acordului nostru de asociere”, se precizează în comunicatul emis de autoritatea europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO