Business Internaţional

Unicredit taie legăturile cu Facebook pe fondul scandalului datelor personale

Unicredit taie legăturile cu Facebook pe fondul...

Autor: Răzvan Botea

19.08.2018, 09:26 4008

Şeful celei mai mari bănci italiene a cerut angajaţilor săi să taie toate legăturile pe care le are banca cu Facebook, în cadrul unei acţiuni ce are ca scop o reacţie a băncii la scandalul folosirii datelor personale ale utilizatorilor de către Cambridge Analytica.

„Modul de operare al Facebook nu este unul etic. Nu ne vom mai folosi de această platformă până când nu vor remedia acest lucru”, a declarat CEO-ul Unicredit, Jean Pierre Mustier.

Mustier a mai spus că a ordonat angajaţilor băncii, care are mai mult de 26 de milioane de clienţi, să elimine reclamele şi să oprească orice parteneriat cu Facebook, la sfârşitul lunii martie. Decizia acestuia a venit la câteva zile după izbucnirea scandalului Cambridge Analytica.

Mustier a mai spus că Unicredit „ia foarte în serios etica din afaceri” şi a tăiat toate legăturile cu platforma de socializare.

Un purtător de cuvânt al Unicredit a confirmat: „De la sfârşitul lunii martie, grupul nostru a decis să retragă toate reclamele de pe Facebook, până la noi ordine”.

FBI, Departamentul de Justiţie şi ASF-ul american au investigat Facebook în urma scandalului datelor personale declanşat în martie anul acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO