Business Internaţional

Ungaria şi-a stabilit o strategie spaţială

Guvernul Ungariei a adoptat un program de strategie spaţială pregătit de ministerul afacerilor externe şi comerţului şi care stabileşte pietrele de temelie, posibilităţile şi direcţiile de dezvoltare ale cercetării spaţiale maghiare, scrie Budapest Business Journal. Strategia îşi propune să facă din Ungaria un actor activ în lanţul valoric global al sectorului spaţial şi care să joace un rol regional în anumite domenii de dezvoltare, contribuind în acelaşi timp la îmbunătăţirea competitivităţii economiei.

Guvernul a stabilit trei piloni ai strategiei pentru îndeplinirea acestor obiective. Primul este exploatarea potenţialului sectorului spaţial pentru a încuraja inovarea şi creşterea durabilă a economiei în ansamblu. Al doilea pilon este consolidarea rolului internaţional al Ungariei, extinderea relaţiilor sale şi crearea unui cadru organizaţional pentru coordonare. Ultimul este dezvoltarea infrastructurii şi a condiţiilor sociale şi economice esenţiale pentru sectorul spaţial. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.