Business Internaţional

Ungaria reduce dobanda de politica monetara la un nou minim record si se pregateste pentru un nou acord cu FMI

26.04.2010, 16:03 44

Banca centrala a Ungariei a decis sa reduca dobanda de politicamonetara pentru a 10-a luna consecutiv astazi, la cateva ore dupaconfirmarea partidului Fidesz drept castigator la alegerilegenerale, informeaza Business Week.

Magyar Nemzeti Bank a redus dobanda de depozit la doua saptamanila 5,25% de la 5,5%, cea mai scazuta dobanda de la cadereacomunismului, in urma cu 20 de ani. Presedintele bancii centrale,Andras Simor, va explica decizia la ora 3 PM la Budapesta.

De asemenea, viitorul premier al Ungariei, Viktor Orban adeclarat ca Ungaria vrea sa isi convinga creditorii si FondulMonetar International sa aprobe mai multe masuri de incurajare aeconomiei printr-un nou acord.

Orban a mentionat ca tinta de deficit stabilita pentru acest ancu FMI nu este sustenabila. In 2008, Ungaria a devenit prima taradin Uniunea Europeana din ultimii 32 de ani care a apelat la unpachet de salvare, in incercarea de a evita intrarea indefault.

Orban, reintors la putere dupa opt ani, s-a angajat sareporneasca economia prin revigorarea pietei muncii si reducereataxelor si impozitelor. "Nu cred ca FMI si institutiile financiareale UE sunt sefii nostri", a spus Orban. "Sunt convins ca putemconveni cu FMI asupra unui pachet nou de sustinere", a spusOrban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO