Business Internaţional

Ungaria găzduieşte două evenimente sportive majore aşteptate a-i impulsiona economia şi imaginea. Vor fi preţurile berii şi mâncării pentru spectatori şi mai brutale decât în anii trecuţi?

Ungaria găzduieşte două evenimente sportive majore...

Autor: Catalina Apostoiu

24.07.2023, 00:06 276

Pe 19 august încep în Buda­pesta Campionatele Mondiale de Atle­tism, un eveniment sportiv ma­jor la care vor participa aproximativ 2.000 de atleţi din peste 200 de ţări, scrie Daily News Hungary.

Vânzările au explodat, deja 250.000 de bilete fiind achiziţionate de către fani.

Echipa organizatoare şi-a ocupat deja birourile de la Centrul Naţional de Atletism pentru a se asigura că totul merge conform planului în luna care a mai rămas până la începutul campio­natelor, a dezvăluit Balazs Ne­meth, CEO al Budapest 2023 Nonprofit Plc., organizatorul eveni­mentului.

Acesta a adăugat că Cupa Mon­dială va reprezenta cel mai important eveniment sportiv din istorie, nu doar pentru Ungaria, ci pentru întreaga Europă Centrală. Întrecerile vor fi urmărite de sute de mii de fani şi de peste un miliard de telespectatori. În noaptea deschiderii, spectato­rii vor fi întâmpinaţi de oaspeţi spe­ciali şi vor primi cadouri surpriză în prima zi a întrecerilor.

Pentru evenimentul de nouă zile, guvernul maghiar a construit un stadion nou, inaugurat luna trecută.

Potrivit lui Robert Kiss, expert în turism, Campionatele Mondiale de At­le­tism pot aduce un impuls vizibil turismului şi economiei Budapestei şi ţării. Acestea sunt aşteptate să gene­re­ze cel puţin 120.000 de înnoptări în august. Oficialii se aşteaptă ca eveni­men­tul să atragă minimum 30.000 de vizi­ta­tori străini în unităţile de cazare.

Ungaria aşteaptă de asemenea sute de mii de vizitatori cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al ţării, notează Hungary Today.

În timpul evenimentului, compa­nia de transport public MAV-VO­LAN va oferi vizitatorilor un „bilet Hungaroring“ comun cu Centrul de Transport din Budapesta, valabil pentru o călătorie la un preţ redus de 750 forinţi (2 euro).

Va exista de asemenea un „flexi-bilet“ valabil pentru întoarcere, acesta putând fi achiziţionat cu 1.500 de forinţi. Organizatorii spun că cea mai bună modalitate de a ajunge la Hungaroring sunt autobuzele speciale gratuite.

Competiţia nu este doar o experienţă sportivă, ci şi un eveniment important din punct de vedere turistic şi al imaginii ţării. Peste 150.000 de rezervări timpurii au fost făcute deja în capitala ungară pentru cursa din weekend. Peste 70% dintre rezervări au fost făcute de către străini.

În anii trecuţi, spectatorii au fost întâmpinaţi cu preţuri „de groază“ la băuturi şi mâncare în cadrul evenimentului, potrivit presei maghiare.

Anul acesta, preţurile ar putea fi chiar şi mai mari în contextul inflaţiei record.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO