Business Internaţional

Ungaria, gata să facă orice compromis pentru a primi susţinerea FMI. "Vrem cât mai repede un acord", spune negociatorul ungar

Autor: Adrian Voicu

06.01.2012, 13:18 832

Ungaria s-a angajat să discute condiţiile pentru un împrumut din partea Fondului Monetar Internaţional (FMI) în încercarea de a accelera negocierile după ce forintul a căzut la un nivel record iar încercarea de a vinde obligaţiuni s-a încheiat cu un eşec, scrie Bloomberg.

Guvernul este gata să înceapă negocierile pentru un acord stand-by cu FMI şi Uniunea Europeană şi vrea încheierea unui acord "cât mai repede", a declarat Tamas Fellegi, negociatorul-şef al Ungariei cu FMI. Guvernul speră să obţină împrumutul precauţionar pentru a-l folosi în cazul în care condiţiile de pe piaţă o cer.

Negocierile pentru un al doilea bailout au fost înrerupte luna trecută după ce premierul Viktor Orban a refuzat să se conformeze cererilor UE de a nu atenta la independenţa băncii centrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO