Business Internaţional

Ungaria a finalizat construcţia unui gard de sârmă ghimpată pe un segment de 41 de kilometri la graniţa cu Croaţia

Ungaria a finalizat construcţia unui gard de sârmă...

Autor: Ioana Bojan

19.09.2015, 14:54 148

"Gardul a fost finalizat vineri noaptea", a declarat Attila Kovacs pentru AFP.

Restul de 330 de kilometri din frontiera ungaro-croată trece de-a lungul râului Drava, care este greu de traversat.

Ungaria a început vineri dimineaţă construcţia gardului temporar la frontiera cu Croaţia, după ce premierul ungar Viktor Orban a anunţat miercuri o decizie în acest sens.

Marţi, Ungaria a anunţat de asemenea că va construi un gard metalic şi pe segmente ale frontierei cu România, deşi Budapesta şi-a atras critici internaţionale dure din cauza construirii unui gard la frontiera cu Serbia.

Autorităţile ungare au anunţat vineri seara că au oprit un tren care aducea aproximativ 1.000 de imigranţi din Croaţia, au arestat mecanicul şi au dezarmat poliţiştii croaţi care îl însoţeau, însă oficialii de la Zagreb au negat că ofiţerii ar fi fost dezarmaţi sau reţinuţi.

Gyorgy Bakondi, consilierul premierului ungar pe probleme de securitate internă, a afirmat că, până în prezent, 4.400 de imigranţi au traversat graniţa croato-ungară şi alţi 1.000-1.200 sunt aşteptaţi să sosească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO