Business Internaţional

Unde îşi petrec miliardarii lumii vacanţele de vară. Plaja unde o sticlă de şampanie costă 25.000 de euro

Unde îşi petrec miliardarii lumii vacanţele de vară....

Autor: Cătălina Butan

10.08.2013, 11:20 8311

Ibiza este una din alegerile miliardarilor din întreaga lume când vine vorba de vacanţele de vară, insula fiind împânzită de cluburi, plaje şi hoteluri exclusiviste. Una dintre cele mai importante atracţii ale miliardarilor este însă plaja Nikki Beach, unde o sticlă de şampanie ajunge la până la 25.000 de euro, scrie Financial Times.

Recent inaugurată, Nikki Beach din Ibiza este locul unde se relaxează bogaţii lumii, actori celebri precum Leonardo diCaprio sau politicieni influenţi ca premierul britanic David Cameron.

Plaja dispune de paturi din piele albă care pot fi închiriate la un preţ de 650 de euro. Băuturile sunt la fel de exclusiviste, cea mai scumpă sticlă de şampanie vintage Cristal costând 25.000 de euro în timp cea mai ieftină costă 150 de euro.

“Trebuie să fii bogat ca să rămâi treaz la preţurile de pe plaja Nikki Beach şi să stai întins pe faimoase paturi VIP”, spune Lucy Kellaway, jurnalist al Financial Times, într-un reportaj de pe „insula fanteziei”.

Cu toate aceştea, nu toţi clienţii de pe plaja Nikki Beach sunt atât de generoşi în ceea ce priveşte sumele cheltuite. Proprietarul locului, Jack Pernord, spune că „10% din turişti acoperă 80% din consumaţie”. Cei mai importanţi clienţi, care vin de regulă cu iahturile, sunt astăzi belgieni. Criza i-a împiedicat pe bancherii londonezi să mai vină în Ibiza, cei care erau altădată clienţi fideli.

Nikki Beach nu se întâlneşte doar în Ibiza, turiştii bucurându-se de aceleaşi servicii şi în Mexic, Thailanda, Mallorca, Maroc, Miami sau St.Tropez.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO