Business Internaţional

Undă verde de la Uniunea Europeană: Fuziunea dintre Fiat Chrysler şi grupul francez PSA a fost aprobată

Undă verde de la Uniunea Europeană: Fuziunea dintre...

Autor: Alex Ciutacu

21.12.2020, 15:17 450

Grupurile active în producţia auto Fiat Chrysler Automobiles şi PSA Group, proprietarul Peugeot, au primit aprobare de la Uniunea Europeană pentru a fuziona, trecând peste cea mai apăsătoare problemă care a ţinut pe loc în ultimul an o tranzacţie din care se naşte al patrulea cel mai mare producător auto din lume, potrivit Bloomberg.

Comisia Europeană a anunţat că temerile legate de concurenţă au fost domolite după ce  companiile au promis că vor utiliza facilităţile din Franţa şi Spania pentru a produce vehicule şi pentru rivalul Toyota Motor.

Mai mult, o altă condiţie impusă de UE arată că cele două grupuri trebuie să îşi deschidă activitatea reţelei atelerielor de mentenanţă şi pentru alţi competitori din piaţă, în contextul.

Temerile Comisiei Europene au plecat de la posibilitatea ca fuziunea celor două companii să aibă un impact hotărâtor în piaţa camionetelor mici – care sunt cruciale pentru piaţa de livrări şi curierat.

„Accesul la o piaţă a camionetelor comerciale competitivă este important pentru multe companii mici şi mijlocii şi pentru mulţi liber-profesionişti”, a declarat Margrethe Vestager, comisarul european pentru Concurenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO