Business Internaţional

Una dintre cele mai spectaculoase piscine din Grecia a fost construită pe acoperişul unei vile de la Marea Egee. Galerie foto

Piscina "infinită" de la malul Mării Egee

Piscina "infinită" de la malul Mării Egee

Autor: Luciana Georgescu

07.06.2014, 11:32 2960

O echipă de arhitecţi din Atena a conceput o piscină cu design inedit care va reprezenta acoperişul unei case situate pe Insula Tinos, din Grecia, scrie Dezeen.

“Efectele vizuale pe care le creează elementele naturii oglindite în apa piscinei, lasă impresia unui miraj, de unde şi numele proiectului”, a declarat arhitectul Nikos Patsiaouras.

Compania Kois Associated Architects, care s-a ocupat de designul locuinţei, a hotărât să camufleze o parte din clădire în peisaj, iar salonul să fie construit în aer liber, cu vedere la Marea Egee. 

“Principalele îngrijorări ale clienţilor noştri au fost legate de vizibilitate şi intimitate”, a declarat Patsiaouras. “Iniţial am fost obsedaţi să creăm o construcţie invizibilă. Ne-am întrebat: cum putem să facem o clădire să dispară? Soluţia a fost să imităm elemente ale naturii”, a mai spus Patsiaouras.

Locuinţa va fi amplasată pe un paltou natural, prin urmare camerele vor fi amplasate pe un singur nivel. Casa va fi dotată cu trei dormitoare, o bucătărie şi sufrageria exterioară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO