Business Internaţional

Una dintre cele mai mari companii de media din lume taie în carne vie şi anunţă concedierea a 32.000 de angajaţi

Una dintre cele mai mari companii de media din lume taie...

Autor: Eduard Ivanovici

28.11.2020, 12:19 6815

Gigantul american Disney a anunţat că va concedia aproximativ 32.000 de angajaţi pe măsură ce restricţiile impuse pe fondul pandemiei continuă să afecteze industria parcurilor de distracţii, decizia intrând în efect în primul semestru al anului fiscal 2021, anunţă CNBC.

Ştirea vine după ce compania a anunţat în septembrie că va elimina 28.000 de locuri de muncă.

Disney are în prezent aproximativ 203.000 de angajaţi, forţa de muncă la nivel global fiind compusă în proporţie de 80% de angajaţi cu normă întreagă şi 20% din angajaţi part time.

Compania a declarat la începutul lunii că pandemia de COVID-19 a costat sectorul de experienţe, produse şi parcuri de distracţie circa 2,4 miliarde de dolari, după ce veniturile au suferit un declin de 61% în ultimul trimestru al actualului an fiscal. Potrivit Wall Street Journal, Disney a raportat în 2020 primele pierderi trimestriale din ultimii 19 ani.

Între timp, serviciul de streaming Disney+ a ajuns la aproape 74 de milioane de abonaţi la numai un an de la lansare.

Grupul american a anunţat luna trecută o „reorganizare strategică” pentru a-şi susţine platformele de streaming, urmând să se separe procesele de creare a conţinutului şi procesele de distribuţie.

Astfel, studiourile (Marvel, Lucasfilm şi Pixar, printre altele) ESPN şi divizia de entertainment vor produce mai mult conţinut pentru serviciile de streaming, pe lângă cinematografe şi televiziunile clasice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO