Business Internaţional

Un ziar economic o susţine public la preşedinţia SUA pe Hillary Clinton: În ciuda tuturor slăbiciunilor sale, Hillary Clinton este cea mai bună opţiune

Un ziar economic o susţine public la preşedinţia SUA...
31.10.2016, 21:20 369

Financial Times, un bastion al businessului anglosaxon spune că o susţine în cursa pentru alegerile prezidenţiale americane din 8 noiembrie pe Hillary Clinton, şi nu pe Donald Trump. La momentul votului pentru Brexit, Financial Times a susţinut rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană şi a pierdut.

Competiţia dintre  Clinton şi Trump oferă o întorsătură a situaţiilor şi o „scenă” a unor spectacole politice foarte mari, dovadă stau dezvăluirile în ce priveşte e-mail-urile private ale lui Clinton şi intervenţia FBI-ului. Rareori miza alegerilor prezidenţiale a fost atât de mare, atât pentru SUA, cât şi pentru întreaga lume, scrie Financial Times.

Ordinea mondială se schimbă. Votul pentru Brexit în iunie a eliminate un pilon al Uniunii Europene. Rusia lui Vladimir Putin ameninţă graniţele UE, intervenind în Siria şi, aparent, influenţând şi alegerile din SUA.

Hillary Clinton a fost primă-doamnă, senator al New-York-ului şi secretar de stat al SUA, în timp ce Trump  este preocupat de denigrări şi nu de diplomaţie, mai scrie FT. Trump încearcă să dezlănţuie „războaie” comerciale şi se aliază cu Vladimir Putin.

Donald Trump a demonstrat dispreţ faţă de democraţia americană, în sine, reiterând constant faptul că alegerile ar fi fraudate şi a refuzat să spună că dacă va accepta o eventuală înfrângere. De asemenea, a ameninţat-o cu închisoarea pe Hillary Clinton. Rolul principal al preşedintelui este de a fi comandant-şef, fiind responsabil de cel mai mare arsenal nuclear active din lume. Trump are un temperament discutabil. Chiar dacă a fost mulţi ani gazda unui reality show, nu este pregătit pentru „prime-time” .

Cu toate acestea, Clinton are multe de dovedit. Pentru mulţi dintre alegătorii americani, slujba sa în serviciul public nu înseamnă mare lucru. Campania sa a fost uneori lipsită de inspiraţie. Dar este în mod evident mult mai competentă decât Donald Trump. În ciuda defectelor sale, are tot ce îi trebuie pentru a fi primul preşedinte femeie ales al SUA, mai notează FT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO