Business Internaţional

Un web designer şi-a construit o casă mobilă cu 22.000 de euro pentru a scăpa de chirie şi credite. Galerie FOTO

Click aici pentru a vedea cum arată căsuţa mobilă

Click aici pentru a vedea cum arată căsuţa mobilă

Autor: Octavian Calei

23.03.2014, 15:38 31234

Sătul de costurile mari ale chiriei şi hotărât să trăiască fără povara creditelor, Alek Lisefski şi-a construit în şapte luni o casă mobilă cu 22.000 de euro, lucrând în weekenduri şi după amiază, scrie Business Insider.

Designul intitulat „The Tiny Project” are o suprafaţă de 14,6 metri pătraţi. Folosirea eficientă a spaţiului limitat a fost o provocare pentru Alek.

Casa cu dimensiunea de 2,4 pe 6,1 metri a fost construită în Iowa înainte să fie dusă în California, unde locuieşte acum Alek împreună cu prietena sa, Anjali Krystofiak şi câinele lor, Anya.

„Cred că locuinţele mici sunt o soluţie pentru următoarea generaţie de a putea supravieţui disparităţilor economice actuale şi costurilor în continuă creştere a caselor şi terenurilor”, a spus Alek.

Pe de altă parte, tânărul web designer va putea să-şi prioritizeze finanţele pentru sănătate, timp liber şi călătorii.

„Înainte nu mi-aş fi putut permite să cheltuiesc 100 de dolari pe lună pentru încălzire, aşa cum fac acum”, povesteşte tânărul de 31 de ani.

El a explicat că deşi casele mici pot fi construite pe o fundaţie, mulţi oameni preferă să le ridice pe un cadru de rulotă pentru a le face mobile şi pentru a evita normele impuse de autorităţile municipale structurilor permanente.

Casele mobile încep să câştige cu rapiditate popularitate în SUA şi peste tot în lume, în condiţiile în care oferă un mod mai accesibil de trai.

Casa este mobilată cu lemn sustenabil de pin.

The Tiny Project este un design eficient de casă sustenabilă mobilă care are toate caracteristicile şi utilităţile unei case normale.

„Procesul în întregime, incluzând toată munca de cercetare, planificare şi design a durat aproape un an”, a spus Alek.

Casa este prevăzută cu 10 geamuri şi cu o uşă din sticlă pentru a asigura o iluminare optimă.

Fără costurile de manoperă, Alek estimează că a cheltuit 30.000 de dolari (21.500 de dolari) pentru materiale, unelte, finisări, aparate şi mobilă.

Casa se conectează printr-un furtun la o sursă de apă şi printr-un prelungitor la energie electrică. După ce o va parca într-un loc permanent, Alek intenţionează să-i instaleze panouri solare şi rezervoare pentru colectarea apei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO