Business Internaţional

Un vulcan a erupt în Congo. Autorităţile evacuează localităţile aflate în apropiere

Un vulcan a erupt în Congo. Autorităţile evacuează...

Autor: Andreea Dragoş

23.05.2021, 08:52 86

Muntele Nyiragongo din Congo a erupt sâmbătă seara. Oraşul Goma din apropierea vulcanului are circa două milioane de locuitori. Locuitorii s-au speriat şi încercau să fugă din calea flăcărilor uriaşe.

Muntele Nyiragongo din Congo a erupt sâmbătă seara pentru prima dată în ultimele două decenii. Cerul s-a aprins, iar lava a ajuns până la o autostradă intens circulată.

În oraşul Goma din apropierea vulcanului, unde sunt aproximativ 2 milioane de oameni, nu au fost raportate victime. Oamenii au fugit departe de locul erupţiei.

„Pe teritoriul Nyiragongo am văzut flăcări. Ne-am întrebat ce este, dar ulterior ne-am dat seama că este o erupţie a vulcanului Nyiragongo. Suntem deja într-o psihoză totală. Toată lumea se teme, oamenii fug. Nu ştiu ce să fac”, a spus Zacharie Paluku, rezident al regiunii Nyiragongo.

Ultima erupţie a vulcanului Nyiragongo a fost în 2002. Peste 100.000 de persoane au rămas atunci fără adăpost.

Recent, un vulcan a erupt şi în Islanda. Însă acolo mai mare a fost bucuria de a face poze cu lava, decât sperietura în sine a oamenilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO