Business Internaţional

Un veteran din al Doilea Război Mondial, în vârstă de 99 de ani, a donat aproape 20 de milioane de lire pentru lupta împotriva coronavirusului

Un veteran din al Doilea Război Mondial, în vârstă de...

Autor: Eduard Ivanovici

18.04.2020, 15:00 598

Un veteran de 99 de ani, care a luptat în al Doilea Război Mondial, a donat 18 milioane de lire (22 milioane de dolari) către Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS), într-o încercare de a combate COVID-19, potrivit MarketWatch.

Tom Moore, căpitan în timpul ultimei conflagraţii mondiale, a doborât recordurile platformei de strângere de fonduri Just Giving, după ce a reuşit să parcurgă 100 de ture în jurul grădinii, ajutat de un cadru metalic. Astfel, a stabilit un nou record pentru cea mai mare sumă strânsă într-o companie din cadrul platformei, după ce iniţial plănuise să atingă o sumă modestă, de 1.000 de lire.

Moore va împlini 100 de ani pe 30 aprilie şi va primi sute de sute de felicitări în urma campaniei #makeacardfortom, iniţiată pe Twitter. În plus, 300.000 de oameni au semnat o petiţie prin care îi solicită premierului Boris Johnson, aflat încă în perioada de recuperare, să îl  ridice la rangul de cavaler al Regatului Unit.

„Căpitanul Tom a câştigat inimile întregii naţiuni prin suma incredibilă pe care a donat-o personalului NHS... Prim-ministrul va trebui să caute modalităţi prin care să recunoască eforturile întreprinse de Tom”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului.

Moore avea doar 20 de ani când s-a înrolat în armata britanică în 1940, la apogeul celui de al Doilea Război Mondial. El a luptat în India şi Birmania (Myanmar), fiind decorat pentru actele de curaj pe care le-a întreprins.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO