Business Internaţional

Un val de bonusuri de şapte cifre îi „loveşte“ pe traderii de pe piaţa energiei

Un val de bonusuri de şapte cifre îi „loveşte“ pe...

Autor: Bogdan Cojocaru

05.03.2019, 00:00 113

După câţiva ani cu plăţi stabile pentru mulţi dintre traderii de energie din Europa, se întorc bonusurile grase pentru crema industriei, scrie Bloomberg.

Cei mai buni traderi de pe piaţă, care include de la gaze naturale la energie electrică, se pot aştepta la recompense frumoase după ce au navigat prin condiţii de volatilitate ridicată, dar şi de activitate crescută.

Mai mulţi oameni decât înainte vor intra în grupul celor care primesc bonusuri de şapte cifre, potrivit mai multor firme de recrutare. Aşteptările sunt ca recompensele să crească cu 20% faţă de anul anterior. Cei mai buni se pot încrede că vor primi între 2,5 milioane de dolari şi 3 milioane de dolari, sau chiar mai mult, spune Peter Henry, director executiv la H.W. Anderson.

Creşterile de preţuri de anul trecut s-au datorat în mare parte revenirii pieţei carbonului, în condiţiile în care autorităţile de reglementare au limitat sursele. Costul permiselor s-a triplat, ceea ce s-a văzut în scumpirea energiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO