Business Internaţional

Un tribunal din Marea Britanie a decis că şomerii nu trebuie să lucreze fără plată pentru a-şi lua ajutorul de şomaj

Un tribunal din Marea Britanie a decis că şomerii nu...

Autor: Ştefan Stan

04.11.2013, 14:26 325

Curtea Supremă din Marea Britanie a decis că forţarea unor persoane de a munci fără plată pentru a primi ajutorul de şomaj, survenită în urma unor articole din lista de criterii care trebuiesc îndeplinite de un salariat pentru a continua să-şi primească beneficiile sociale, este ilegală, scrie Bloomberg Businessweek.   

În Statele Unite, majoritatea persoanelor  prestează fie muncă în serviciul comunităţii, fie în cadrul unor afaceri private, care primesc subvenţii guvernamentale în schimbul training-urilor, şi care plătesc muncitorii la fel ca pe alţi angajaţi.

În Marea Britanie, persoanele care erau subiectul legii pentru beneficii sociale au fost puşi la muncă până la două luni fără să primească vreun salariu, iar dacă refuzau, nu primeau nici beneficiile sociale.

Obligaţia de a lucra fără remuneraţie pentru a primi ajutorul de şomaj a fost contestată în instanţă de Cait Reilly, o absolventă care a făcut muncă de voluntariat la un muzeu în timp ce căuta o slujbă. Pentru a-şi păstra ajutorul de şomaj, i-a fost cerut să lucreze fără să fie plătită, trebuind să cureţe rasfturi pentru un magazin.  

“Ni s-a spus că trebuie să muncim pentru a căpăta experienţă. Nimeni nu ştia exact ce trebuie să facem, până când ni s-a cerut să curăţăm podeaua şi rafturile”, a spus Cait Reilly.

Curtea Supremă din Marea Britanie a decis că asftel de aranjamente şi cerinţe sunt ilegale, pentru că angajaţii nu au fost informaţi corect în peralabil.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO