Business Internaţional

Un tip de medicamente ucide în SUA mai multe persoane decât heroina şi cocaina la un loc

Un tip de medicamente ucide în SUA mai multe persoane...

Autor: Ştefan Stan

19.10.2013, 11:12 5424

Numărul decesurilor provocate de calmante a întercut numărul victimelor făcute de heroină şi cocaină combinat. Mai mult de 12 milioane de oameni au abuzat de prescripţiile de calmante în 2010. Singurul medicament de care oameni abuzează mai mult este marijuana, conform unui raport al Casei Albe din 2011.

Abuzul de calmante, precum Percocet, sedative precum Valium şi stimulente precum Ritalin este deseori numit “epidemic”.

Creşterea dramatică a numărului de decese cauzate de calmante corespunde eforturilor de la sfârşitul anilor 90’ de a trata durerea cronică. Congresul american a numit perioada de după ianuarie 2001 “deceniul de cercetare şi ţinere sub control a durerii”.

În câţiva ani, numărul reţetelor pentru calmante a urcat rapid. Între 1997 şi 2007, achiziţia de metadonă, hidrocodonă şi oxicodon pe cap de locuitor a crescut de 13 ori. Majoritatea substanţelor luate erau prescrise în mod legal de doctori.

Calmantele fac oamenii să fie euforici, însă pot de asemenea încetini respiraţia. Dacă prea multe astfel de substanţe sunt luate, este posibil ca respiraţia să se oprească definitiv.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO