Business Internaţional

Un taifun care se produce o dată la zece ani ameninţă Japonia

Un taifun care se produce o dată la zece ani ameninţă...

Autor: Ştefan Stan

15.10.2013, 19:07 1226

Un taifun cu o magnitudine uriaşă, care se produce de obicei o dată la zece ani, ameninţă Japonia, forţând anularea tuturor zborurilor şi trenurilor din zona Tokyo şi întrerupând transporturile de marfă venite din Oceanul Pacific către capitală, scrie Reuters.

Agenţia de Meteorologie din Japonia  estimează că taifunul supranumit Wipha va ajunge pe teritoriul japonez miercuri dimineaţa, aducând asupra zonei metropolitane cu 30 de milioane de locuitori mişcări ale vântului cu viteze de până la 140 de kilometri la ora, fenomen specific unui uragan.

Centrul furtunii a fost înregistrat la 860 de km sud-vest de Tokyo, conform Agenţiei Japoneze de Meteorologie.

Agenţia Meteorologică a emis avertizări pentru Tokyo de ploi puternice, inundaţii şi a sfătuit oamenii să fie pregătiţi să-şi părăsească rapid locuinţele şi să evite călătoriile care nu sunt necesare.

Un purtător de cuvânt de al Agenţiei Meteorologice a spus că furtuna este “una la zece ani” şi că este unul dintre cei mai puternici cicloni care se apropie de Japonia din 2004, când peste 100 de persoane au fost ucise şi alte câteva mii evacuate.

Japan Airlines a anulat 183 de zboruri interne marţi şi miercuri. În total, peste 60.000 de pasageri au fost afectaţi de anularea curselor aeriene.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO