Business Internaţional

Un suspect de 18 ani, arestat pe un aeroport din Marea Britanie, pentru activităţi teroriste

Un suspect de 18 ani, arestat pe un aeroport din Marea...

Autor: Roxana Maciuca

16.04.2016, 17:15 169

Bărbatul, care este originar din Birmingham, a fost plasat în stare de arest, potrivit poliţiei din comitatul West Midlands, în care se află oraşul Birmingham, fără a fi furnizate alte detalii referitoare la faptele pentru care este cercetat.

Poliţia din West Midlands a precizat că arestarea de sâmbătă nu are legătură cu cele cinci reţineri din zilele anterioare efectuate în Birmingham şi pe aeroportul Gatwick din Londra în cadrul unei anchete internaţionale pentru combaterea terorismului, la care au participat servicii de securitate din Belgia şi Franţa.

Trei bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi, joi, în Birmingham şi un alt bărbat a fost reţinut vineri dimineaţă pe aeroportul Gatwick din Londra.

Şeful departamentului de poliţie din West Midlands, Constable Marcus Beale, a declarat că nu există niciun indiciu că suspecţii plănuiau să comită vreun atac în Marea Britanie.

Poliţia a refuzat să ofere alte detalii despre respectivele arestări, dar o sursă din securitate a precizat că reţinerile au legătură cu atentatele teroriste din Bruxelles de pe 22 martie şi cu cele din Paris de pe 13 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO