Business Internaţional

Un startup german care produce vehicule zburătoare a devenit „unicorn” după o rundă de finanţare de 35 de milioane de dolari din partea celui mai mare investitor Tesla după Elon Musk

Un startup german care produce vehicule zburătoare a...

Autor: Eduard Ivanovici

14.06.2020, 13:43 684

Lilium, un startup german care produce vehicule zburătoare a devenit „unicorn” după o rundă de finanţare de 35 de milioane de dolari din partea Baillie Gifford & Co, cel mai mare investitor Tesla după miliardarul Elon Musk, scrie Bloomberg.

Noua rundă de finanţare vine cu o evaluare de peste un miliard de dolari, potrivit unor surse anonime citate de Bloomberg. Astfel, totalul investiţiilor în Lilium ajunge la 375 de milioane de dolari.

„Banii strânşi în ultima rundă de finanţare ne oferă siguranţă în peisajul economic actual şi suntem recunoscători că suntem capabili să ne concentrăm asupra misiunii pe care ne-am propus-o”, a declarat Christopher Delbrueck, directorul financiar din cadrul Lilium.

Co-fondată în 2015 de patru ingineri, Daniel Wiegand, Sebastian Born, Matthias Meiner şi Patrick Nathen, compania cu sediul în Munchen are în prezent peste 450 de angajaţi şi va continua să crească numărul angajărilor, spune Wiegand, directorul executiv al firmei.

Misiunea companiei a fost de la început crearea unui sistem de transport accesibil nu doar pentru cei bogaţi, ci pentru un public cât se poate de larg, a adăugat Wiegand.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO