Business Internaţional

Un simbol legendar al Americii este acum de vânzare

Un simbol legendar al Americii este acum de vânzare

Autor: Ştefan Stan

21.09.2013, 14:58 912

Fondul imobiliar american care deţine căldirea emblematică Empire State Building din New York va fi listat la bursă la începutul lunii octombrie, în cadrul unei oferte publice  iniţiale evaluată la 1,07 miliarde de dolari, conform prospectului de emisiune publicat de autoritatea bursieră din SUA (SEC), citat de ABC News.

Listarea la bursă a fondului imobiliar Empire State Realty Trust Inc va fi una dintre cele mai ridicate oferte publice iniţiale de la un trust de investiţii imobiliare. Acţiunile vor fi scoase la vânzare la 1 octombrie la bursa din New York, la o valoare estimativă de 13-15 dolari per titlu. 

Decizia de a lista la bursă clădirea a pus capăt unei dispute între două grupuri de proprietari ai structurii de 102 etaje. Un grup dorea să păstreze proprietatea la fel cum a fost din anul 1961, în timp ce restul deţinătorilor doreau să înscrie clădirea împreună cu alte 18 proprietăţi din New York într-un fond de investiţii şi să le listeze la bursă, ”REIT”.

Empire State Building, ridicată în 1931,  a fost cel mai înaltă clădire din lume până când World Trade Center a fost ridicat în 1973. După atentatele de la 11 septembrie 2001, clădirea a redevenit cea mai înaltă din oraş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO