Business Internaţional

Un şef de bancă şi-a luat un apartament de lux din banii primiţi de la stat pentru salvarea instituţiei de credit

Un şef de bancă şi-a luat un apartament de lux din...

Autor: Octavian Calei

28.08.2013, 12:20 4404

Darryl Layne Woods, fostul CEO al unei bănci din statul american Missouri, a recunoscut marţi în cadrul unui proces că a folosit fondurile de bailout primite de la stat în timpul crizei financiare pentru a-şi achiziţiona un apartament de lux în Florida, scrie site-ul New York Times.

În noiembrie 2008, Woods a cerut ajutor financiar din partea Trezoreriei SUA pentru banca pe care o conducea şi în ianuarie 2009 a primit 1 milion de dolari. Fostul CEO al Mainstreet Bank şi-a cumpărat cu 381.000 de dolari un apartament de lux în Florida.

„În timp ce mulţi alţi americani îşi pierdeau casele, el se lăfăia în fondurile publice cumpărând un apartament de lux în Florida”, a spus un avocat în timpul procesului.

Conform legislaţiei americane, Woods nu mai are voie să lucreze în industria bancară şi ar putea să execute o pedeapsă de 1 an de închisoare fără suspendare şi să plătească o amendă de 100.000 de dolari, plus suma pe care a deturnat-o.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO