Business Internaţional

Un retailer cu o istorie de peste 120 de ani este zguduit de faliment şi blocat între o ofertă slabă şi lichidator. Aproape 70.000 de angajaţi riscă şomajul

Un retailer cu o istorie de peste 120 de ani este zguduit...

Autor: Alex Ciutacu

07.01.2019, 13:05 33603

Lichidatorul devine încet principala soluţie spre care se poate întoarce retailerul american Sears, o companie cu o istorie de 126 de ani care s-a confruntat cu criza sectorului de retail încă din fază incipientă şi nu a reuşit să se adapteze la timp trendurilor digitale, potrivit surselor citate de Reuters.

Sears a discutat deja cu lichidatorul Abacus Advisory Group din Closter, New Jersey, pentru a pregăti vânzarea stocurilor şi a activelor companiei, în timp ce se aşteaptă un răspuns oficial cu privire la oferta preşedintelui companiei, Edward Lampert, care s-a oferit să salveze o parte din companie într-o tranzacţie de 4,4 miliarde dolari.

Potrivit surselor din apropierea tranzacţiei citate de Reuters, negocierile cu Lampert au eşuat. Acesta voia să cumpere o parte din Sears prin intermediul unui afiliat al fondului său de investiţii, ESL Investments.

Termenul limită pentru o decizie a fost vineri, 4 ianuarie, iar dacă miliardarul şi compania nu rezolvă punctele comune de nemulţumire până marţi, un tribunal va decide în locul lor

Dacă Lampert va cumpăra Sears, acesta va păstra 425 de magazine Sears şi cei 50.000 de angajaţi din Statele Unite. Lichidarea ar lăsa peste 68.000 de angajaţi în şomaj.

Pe lângă Abacus, Sears a discutat şi cu o firmă a magnatului din retail Jay Schottenstein pentru a ajuta cu vânzarea stocurilor în eventualiatea lichidării, potrivit surselor. Schottenstein este executivul lanţului de îmbrăcăminte American Eagle Outfitters şi preşedintele producătorului de încălţăminte DSW.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO