Business Internaţional

Un producător american de banchete auto şi-a deschis încă o fabrică în Serbia

Un producător american de banchete auto şi-a deschis...

Autor: Bogdan Cojocaru

08.06.2020, 00:00 73

Producătorul american de banchete auto Adient şi-a deschis o nouă fabrică, de 17,9 milioane de euro, în oraşul Loznica din vestul Serbiei, a anunţat biroul preşedintelui sârb Aleksandar Vucic, preluat de SeeNews. Potrivit anunţului, Adient a angajat deja 838 de persoane la Loznica şi intenţionează să majoreze numărul de muncitori la 1.500.

„Sunt fericit să văd un număr mare de muncitori care susţin astfel traiul familiilor lor. Sunt deosebit de fericit că 70% dintre ei sunt femei, precum şi tineri“, a spus Vucic. Adient, fost Johnson Controls, mai are din 2013 o fabrică în Kragujevac, în centrul Serbiei. Compania este producător major de scaune auto, panouri pentru instrumente, cockpituri, panouri pentru uşi, console de podea şi sisteme de aerisire. În Europa de Sud-Est, Adient mai are cinci instalaţii de producţie în România, trei în Slovenia şi două în Macedonia de Nord. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO