Business Internaţional

Un oficial de rang înalt întră în autoizolare: David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, a luat această măsură după ce a fost în Italia

Un oficial de rang înalt întră în autoizolare: David...

Autor: Ştefan Ionescu, Cosmin Pirv

10.03.2020, 12:04 168

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunţat, marţi, că va intra în autoizolare la domiciliu din cauza coronavirusului, după ce a călătorit în Italia.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că va intra în autoizolare, după ce a călătorit în ţara natală.

„Am decis, după ce am fost în Italia în weekendul trecut, ca măsură de precauţie, să urmez măsurile indicate şi să-mi exercit funcţia de preşedinte de la domiciliul meu la Bruxelles, în conformitate cu cele 14 zile indicate de protocolul de sănătate”, a anunţat Sassoli într-un comunicat de presă.

Oficialul european a explicat că europarlamentarii trebuie să dea exemplu celorlalţi oameni.

„Covid-19 ne obligă pe toţi să fim responsabili şi să precauţi. Este un moment delicat pentru noi toţi. Parlamentul va continua să lucreze pentru a-şi exercita atribuţiile. Niciun virus nu poate bloca democraţia”, a adăugat Sassoli.

Membrii Parlamentului European dezbat marţi reacţia Uniunii la epidemia de coronavirus. Sesiunea plenară are loc la Bruxelles, după ce a fost mutată de la Strasbourg.

Sesiunea a fost însă redusă la o singură zi şi nu vor avea loc voturi la finalul dezbaterilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO