Business Internaţional

Un oficial belgian cere României să introducă pe agenda Consiliului UE o iniţiativă pentru majorarea taxelor aeriene

Un oficial belgian cere României să introducă pe...

Autor: Mihai Draghici

05.03.2019, 16:07 94

Un ministru regional din Belgia cere României să introducă în dezbatere, în calitatea de preşedinte al Consiliului UE, o iniţiativă privind majorarea taxelor pentru cursele aeriene comerciale, din cauza poluării produse de avioane.

"Suntem convinşi că Uniunea Europeană trebuie să joace un rol de prim-plan pentru o tarifare echitabilă şi corectă a transportului aerian", a declarat Jean-Luc Crucke, ministrul wallon al Bugetului, Finanţelor, Energiei, Climei şi Aeroporturilor, prezent la o reuniune desfăşurată la Bruxelles în calitatea de reprezentant al Belgiei.

Studiile arată că emisiile de CO2 produse de zborurile comerciale sunt în creştere constantă, a subliniat Crucke, menţionând o creştere cu 21% în ultimii trei ani.

"Belgia a solicitat înscrierea acestei teme pe agendă, deoarece sunt şi vor fi necesare eforturi suplimentare. Trebuie să împiedicăm situaţia în care alte sectoare economice din UE compensează emisiile poluante din aviaţie", a insistat Jean-Luc Crucke, observând că până acum nu au fost impuse taxe suplimentare nici pentru kerosen şi pentru biletele de avion.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO