Business Internaţional

Un nou protest a izbucnit la Paris, după ce un chinez a fost împuşcat mortal de Poliţie duminică

Un nou protest a izbucnit la Paris, după ce un chinez a...

Autor: Raluca Manga

30.03.2017, 11:59 176

Aproximativ 200 de protestatari, majoriatatea asiatici, au smuls baricadele instalate de Poliţie pe strada Rivoli din Paris, strigând "Poliţia, asasini" şi aruncând cu obiecte în agenţi. Nimeni nu a fost arestat sau rănit grav.

Duminică seara, în cadrul unei intervenţii pentru o "dispută de familie" în nord-estul Parisului, "încă de când a fost deschisă uşa", un bărbat a agresat un funcţionar, rănindu-l cu o armă albă, a explicat o sursă din cadrul Poliţiei franceze. Unul dintre colegi a deschis apoi focul, împuşcându-l mortal pe agresor, a adăugat sursa.

Familia defunctului neagă această versiune de desfăşurare a faptelor, a declarat luni avocatul acesteia, Calvin Job. Bărbatul împuşcat mortal, care se afla cu cei patru copii cu vârste cuprinse între 15 şi 21 de ani, era pe punctul de a tăia peşte. Tatăl "nu a lovit" şi "nu s-a năpustit" asupra poliţiştilor, care ar fi "tras focuri de armă fără avertisment", potrivit avocatului.

China a cerut Franţei, marţi, să apere "securitatea şi drepturile" cetăţenilor săi, la două zile după ce chinezul a fost împuşcat mortal de poliţişti la Paris în cadrul unei intervenţii pentru o "dispută de familie". Siguranţa cetăţenilor chinezi este "o prioritate a autorităţilor franceze", a comunicat Ministerul francez de Externe, în urma acestor nemulţumiri manifestate de Beijing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO