Business Internaţional

Un nou proiect auto inovator: Renault şi Plug Power vor dezvolta vehicuke comerciale pe hidrogen

Un nou proiect auto inovator: Renault şi Plug Power vor...

Autor: Mediafax

13.01.2021, 11:05 123

Producătorul francez de automobile Renault şi compania americană Plug Power şi-au unit forţele pentru a dezvolta vehicule comerciale uşoare alimentate cu hidrogen (LCV), au anunţat companiile, citate de Reuters.

Companiile au semnat un memorandum de înţelegere pentru a lansa o un joint venture cu sediul în Franţa până la sfârşitul lunii iunie, vizând o cotă de peste 30% din piaţa vehiculelor comerciale uşoare alimentate cu pile de combustie din Europa, se arată într-un comunicat comun.

Compania mixtă va combina capacităţile de producţie Renault cu cunoştinţele de fabricare a celulelor de combustibil şi a sistemului de hidrogen ale Plug Power, stabilind un centru de producere a pilelor de combustie în Franţa pentru integrarea în platformele LCV.

Centrul va furniza, de asemenea, sisteme de alimentare cu hidrogen.

Plug Power, care are o valoare de piaţă de peste 25 de miliarde de dolari, spune că a furnizat peste 40.000 de sisteme de celule de combustibil pentru e-mobilitate, mai mult decât oricine altcineva din lume şi a devenit cel mai mare cumpărător de hidrogen lichid.

Renault, cu o valoare de piaţă de peste 13 miliarde de dolari, a vândut aproape 3,8 milioane de vehicule în 134 de ţări în 2019. Are 40 de fabrici şi are peste 180.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO