Business Internaţional

Un nou contract, un nou vaccin anti-COVID: Comisia Europeană a aprobat contractul cu CureVac, care prevede achiziţia a 225 de milioane de doze de vaccin

Un nou contract, un nou vaccin anti-COVID: Comisia...

Autor: Mediafax

17.11.2020, 17:50 1662

Comisia Europeană a aprobat, marţi, un al cincilea contract, cu compania farmaceutică europeană CureVac, care prevede achiziţionarea iniţială a 225 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, cu posibilitatea de suplimentare cu 180 de milioane de doze.

Potrivit unui comunicat al CE, contractul cu CureVac extinde portofoliul deja larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, incluzând contractele semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV şi BioNtech-Pfizer şi discuţiile preliminare cu Moderna.

Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura faptul că Europa este bine pregătită pentru campania de vaccinare de îndată ce vaccinurile se vor dovedi a fi sigure şi eficace. CE susţine că statele membre pot decide şi să doneze vaccinul unor ţări cu venituri medii şi inferioare sau să îl redirecţioneze către alte ţări europene.

„La câteva zile după contractul încheiat de noi cu BioNTech şi Pfizer, sunt încântată să anunţ un nou acord cu o societate europeană promiţătoare. Comisia a asigurat, până în prezent, cel puţin 1,2 miliarde de doze şi îşi îndeplineşte angajamentul de a asigura un acces echitabil la vaccinuri sigure, eficace şi la preţuri accesibile, nu numai pentru cetăţenii din UE, ci şi pentru persoanele cele mai sărace şi mai vulnerabile din lume. Majoritatea acestor vaccinuri potenţiale se află într-o fază avansată a trialurilor clinice, rezultatele acestora, preconizate a fi pozitive, vor fi confirmate prin acordarea unei autorizaţii, după care vaccinurile vor fi distribuite rapid şi vor contribui la stoparea pandemiei”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

CureVac, o societate europeană cu sediul în Germania, a semnat, la 6 iulie, un acord de împrumut în valoare de 75 de milioane de euro cu Banca Europeană de Investiţii pentru crearea şi producerea pe scară largă a unor vaccinuri, incluzând un potenţial vaccin al CureVac împotriva Covid-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO