Business Internaţional

Un lanţ de supermarketuri a fost printre primele afaceri care au anticipat o pandemie globală şi au luat măsuri. Ce au făcut apoi a adus laudele tuturor, mai ales pe ale angajaţilor

Un lanţ de supermarketuri a  fost printre primele...

Autor: Ioana Matei

12.04.2020, 09:39 3622

Un lanţ de supermarketuri s-a numărat printre primele care au anticipat coronavirusul. După ce şi-au luat propriile măsuri de protecţie, reprezentanţii acestuia au decis să ajute restaurantele locale, potrivit unui articol al publicaţiei americane Inc.
Un exemplu în acest sens este al unui lanţ de supermarketuri din Statele Unite. H-E-B a început discuţiile cu retailerii din China în ianuarie. I-a contactat pe retailerii din Spania şi Italia care treceau deja prin scenarii dramatice.

Supermarketul pregătea însă un plan de urgenţă împotriva unei pandemii încă din 2005. Compania se confruntase cu uraganele care loveau sudul, prin urmare avea experienţa unor circumstanţe neobişnuite pentru restul lumii.

Potrivit explicaţiilor acordate Texas Monthly, citate ulterior de Inc., H-E-B a început să limiteze achiziţiile clienţilor la începutul lunii martie. A extins perioada de concediu plătit şi a crescut salariile timpuri pentru angajaţii săi.

În urmă cu câteva zile, managementul H-E-B a avut o idee care să îi ajute şi pe proprietarii restaurantelor din zonă, mare parte în pragul falimentului din cauza pandemiei.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO