Business Internaţional

Un "Isărescu" al Greciei, numit premier. Cine este tehnocratul Lucas Papademos

Lucas Papademos va fi viitorul premier al Greciei - presă

Autor: Mediafax

10.11.2011, 14:08 1448

Preşedinţia Greciei anunţă nominalizarea oficială a fostului vicepreşedinte al BCE Lucas Papademos la conducerea guvernului interimar de coaliţie, susţinut de partide de dreapta, extremă-dreapta şi socialist, informează AFP.

Cine este tehnocratul Lucas Papademos, noul premier al Greciei


"La propunerea liderilor partidelor politice, preşedintele l-a însărcinat cu formarea guvernului pe Lucas Papademos", precizează Preşedinţia Greciei.

Anterior, agenţia ANA anunţase că "noul premier mandatat" este Papademos, în vârstă de 64 de ani. Anunţul a fost făcut după o reuniune de patru ore a liderilor partidelor de dreapta, socialist şi de extremă dreapta, mediate de preşedintele Republicii, pentru a forma un Guvern de uniune naţională.

Papademos este membru al ramurii europene a Comisiei Trilaterale, puternicul organism de reflecţie care îi reuneşte pe unii dintre cei mai influenţi oameni din lume şi din care face parte şi Mugur Isărescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO