Business Internaţional

Un grup de 200 de angajaţi Amazon i-a trimis o petiţie lui Jeff Bezos prin care îi solicită să înceteze monitorizarea activiştilor din cadrul companiei

27 noiembrie 2020: Protest anti-Amazon din Seattle, Washington

27 noiembrie 2020: Protest anti-Amazon din Seattle, Washington

Autor: Eduard Ivanovici

24.01.2021, 08:00 319

Numele a peste 200 de angajaţi ai Amazon care au semnat toamna trecută o petiţie „anti-monitorizare” au fost publicate zilele trecute, mesajul ajungând într-un final la urechile CEO-ului Jeff Bezos, transmite Business Insider.

Petiţia, creată în octombrie, îi cere conducerii Amazon să nu îi mai supravegheze pe activiştii din cadrul retailerului. În plus, grupul a cerut un nivel mai mare de transparenţă privind ultimele activităţi ale companiei, menţionând aici crearea unei „hărţi a sindicatelor”.

„Practicele în care se angajează Amazon când îşi monitorizează forţa de muncă pentru a identifica criticii companiei descurajează muncitorii şi le taie elanul privind crearea unei structuri colective care să îi reprezinte, precum un sindicat”, spune un angajat Amazon.

Iniţiativa pune tot mai multă presiune pe Amazon să înceteze programele de monitorizare a angajaţilor şi atacurile lansate asupra muncitorilor care încearcă să creeze un sindicat.

Luna viitoare, peste 6.000 de angajaţi Amazon din Bessemer, Alabama vor supune la vot crearea unei primei structuri reprezentative din istoria gigantului american.

Pe 4 ianuarie, angajaţii din cadrul Google şi cei ai companiei-mamă Alphabet au anunţat crearea unui sindicat, în ceea ce reprezintă apogeul a câţiva ani de tensiuni între muncitori şi conducere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO