Business Internaţional

Un furnizor ţine VW pe jar

Un furnizor ţine VW pe jar

Autor: Catalina Apostoiu

14.05.2018, 00:03 765

O dispută dintre Volkswagen şi un important furnizor al acestuia s-a intensificat recent, cu ameninţări de îngheţare a livrărilor şi majorări de 1.000% a preţurilor componentelor, relatează Handelsblatt. În ultimii ani, tensiunile dintre producătorii auto şi furnizorii acestora s-au intensificat pe fondul presiunilor legate de costuri.

Pentru a treia oară în patru ani, VW este prins într-o dispută aprigă cu un furnizor care produce componente vitale. Prevent, cu sediul în oraşul de origine al VW, Wolfsburg, şi cu 30.000 de angajaţi la nivel mondial, a avut multă vreme o relaţie apropiată cu gigantul auto. În ultimii ani, însă, tensiunile au crescut, ambele părţi acuzându-se reciproc de rea credinţă şi tactici agresive de negociere.

Prevent, controlat de investitorul de origine bosniacă Nijaz Hastor şi cei doi fii ai acestuia, a devenit expert la impunerea de majorări de preţuri cu ameninţări de paralizare a producţiei VW.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO