Business Internaţional

Un fost partener Deloitte a fost numit ministru de finanţe în Myanmar de către preşedintele ţării, după ce fostul ministru a fost vizat de o anchetă anti-corupţie

Un fost partener Deloitte a fost numit ministru de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.05.2018, 13:56 88

PreÅŸedintele Myanmar l-a numit luni pe Soe Win, 80 de ani, noul ministru de finanÅ£e, după ce actualul ministru, Kyaw Win, a demisionat. Soe Win a fost manager partner în cadrul Deloitte & Touch, unul dintre cei mai mari jucători de consultanţă fiscală ÅŸi audit la nivel global, relatează Reuters. 

Soe Win, noul ministru de finanÅ£e din Myanmar, a fost manager partner la Deloitte & Touch, a lucrat anterior la Banca de ComerÅ£ Extern ÅŸi a fost consultant în domeniul impozitelor ÅŸi investiÅ£iilor pentru corporaÅ£ii internaÅ£ionale. 

Investitorii sunt îngrijoraÅ£i de ritmul lent al reformei financiare ÅŸi de lipsa de concentrare asupra economiei din partea administraÅ£iei lui Aung San Suu Kyi, spun analiÅŸtii, iar această numire ar putea să îi liniÅŸtească. 

Creşterea economică a Myanmarului a încetinit odată cu investiţiile străine directe, de când Suu Kyi a ajuns la putere, în 2016.

Parlamentul, care trebuie să dea acordul în această săptămână, a publicat biografia lui Soe Win pe pagina sa oficială de Facebook, împreună cu un scurt mesaj, spunând: „Preşedintele Myanmar a trimis biografia persoanei nominalizate, Soe Win, pentru funcţia de ministru al finanţelor şi al planificării din Uniune".

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Zaw Htay şi secretarii permanenţi ai Ministerului Finanţelor şi al Planificării, nu au fost disponibili pentru comentarii.

Biroul prezidenţial nu a explicat de ce ministrul aflat în exerciţiu, Kyaw Win, a demisionat săptămâna trecută de la postul de finanţe. Kyaw Win şi guvernul nu au comentat, de asemenea, asupra rapoartelor mass-media care arată că a fost supus unei anchete de către comisia anti-corupţie din Myanmar.

Soe Win s-a alăturat unei bănci de stat din Myanmar la începutul anilor 1960, înaintea unui stagiu de practică în cadrul National Westminster Bank şi la Banca Angliei la mijlocul anilor 1970, potrivit unei biografii de pe site-ul Institutului Renaissance.

El este membru al consiliului de administraţie al Renaissance, o companie care acordă consiliere guvernului cu privire la politica economică. Myanmar Vigor este o agenţie de consultanţă pentru afaceri fondată în 2003, şi a devenit firmă membră a Deloitte în 2015, potrivit biografiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO