Business Internaţional

Un fost contabil de top de la Vatican a fost acuzat de spălare de bani

Un fost contabil de top de la Vatican a fost acuzat de...

Autor: Ştefan Stan

21.01.2014, 17:16 511

Nunzio Scarano, un fost contabil de top de la Vatican, anchetat deja pentru că a vrut să introducă ilegal în Italia 20 de milioane de euro din Elveţia, a fost acuzat marţi şi de spălare de bani, a anunţat avocatul său, citat de Reuters.

Fostul contabil al Statului Papal se afla sub arest la domiciliu în oraşul italian Salerno, ca parte a procesului de trafic ilegal cu valută, început pe 3 decembrie. Scarano fusese acuzat că a încercat să scoată din Elveţia şi să introducă ilegal în Italia 20 de milioane de euro, care ar fi trebuit să ajungă la nişte prieteni, constructori de ambarcaţiuni din Salerno. Ulterior, pe numele lui Scarano au fost emise şi acuzaţii de spălare de bani prin Banca Vacitanului, susţine Silverio Sica, avocatul acestuia. 

Pe lângă Scarano, au mai fost emise mandate de arestare pentru încă două persoane, inclusiv un preot care a fost suspendat de la Vatican anul trecut, susţine Sica.

Poliţia susţine că milioane de euro în “donaţii false” de la companii offshore au trecut prin conturile lui Scarano de la Banca Vaticanului.

Un proces de confiscare a unor conturi bancare şi proprietăţi imobiliare era în desfăşurare, ca parte a operaţiunii din Salerno, în momentul emiterii mandatului de arestare pe numele fostului contabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO