Business Internaţional

Un fost bancher de la Barclays ar putea intra în închisoare pentru ca a dat "ponturi de investitii" instalatorului

Un fost bancher de la Barclays ar putea intra în...

Autor: Bogdan Cojocaru

14.07.2016, 00:00 950
Un fost director al băncii britanice Barclays a recunoscut că a dat ponturi unui prieten instalator despre posibile acorduri de fuziune în schimbul unor bani. Guvernul american susţine că directorul s-a ales şi cu baia renovată pe gratis, scrie Bloomberg. Steven McClatchey, 58 de ani, a pledat vinovat după ce procurorii l-au acuzat că a furnizat informaţii pe care instalatorul Gary Pusey le-a folosit în 11 tranzacţii ilegale cu active ale unor companii precum Questcor Pharmaceuticals, PetSmart, Emulex şi Omnicare. Pusey, care şi el a pledat vinovat, a obţinut 76.000 de dolari din tranzacţii, spun acuzatorii.

McClatchey a recunoscut că a furnizat informaţii şi că a primit bani de la prietenul său, dar a tras linie în ceea ce priveşte renovarea băii. McClatchey şi Pusey s-au întâlnit în urmă cu câţiva ani în portul Yachtsmen’s Cove din Freeport, New York, unde aveau bărci de pescuit identice, potrivit documentelor Securities and Exchange Commission, care i-a atacat în instanţă pe amândoi.

Bărbaţii s-au împrietenit, petrecându-şi sâmbetele în port sau, când era vreme rea, jucând biliard sau urmărind sporturi la televizor în garajul renovat al lui McClatchey. În schimbul ponturilor, Pusey îi dădea lui McClatchey mii de dolari în cash, pe care instalatorul îi punea în geanta de gimnastică adusă de McClatchey la docuri sau în garajul său. Cei doi au făcut acest joc din martie 2014 până în august 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO