Business Internaţional

Un fond de hedging a făcut 700 de milioane de dolari după ce a investit în GameStop, însă a renunţat imediat după tweet-urile lui Elon Musk

Un fond de hedging a făcut 700 de milioane de dolari...

Autor: Eduard Ivanovici

04.02.2021, 13:58 835

Senvest Management, un fond de hedging din New York, a început să investească în GameStop înainte să ia naştere scandalul Reddit-Wall Street. În octombrie, compania deţinea peste 5% din lanţul de magazine.

Fondul a efectuat achiziţiile pe când preţul unei acţiuni abia depăşea 10 dolari şi, după ce GameStop a atins maximul de peste 400 de dolari, profiturile firmei atingeau aproape 700 de milioane de dolari, Senvest fiind unul dintre cei mai mari câştigători ai scandalului, scrie The Wall Street Journal.

Prin contrast, Keith Gill – utilizatorul Reddit care a dat naştere conflictului – susţinea la sfârşitul lui ianuarie că a înregistrat un profit de 48 de milioane de dolari. Ulterior, Gill a ajuns să piardă 13 milioane de dolari, însă a declarat că intenţionează să păstreze cele 50.000 de acţiuni şi cele 500 de opţiuni de cumpărare pe care le deţine în cadrul retailerului.

Senvest a început să se distanţeze de GameStop în urma unui tweet publicat de Elon Musk. Pe 26 ianuarie, şeful Tesla a scris „Gamestonk” pe Twitter, termenul fiind un joc de cuvinte format din „GameStop” şi „stocks” (acţiuni).

Ulterior, acţiunile lanţului de magazine au crescut cu 16%.

„Având în vedere situaţia de la acea vreme, era greu de imaginat cum ar putea deveni mai ciudat”, a declarat Robert Mashaal, CEO-ul Senvest.

Melvin Capital, unul dintre fondurile de hedging care au pariat împotriva GameStop, a raportat pierderi de 53% în ianuarie, primind astfel un ajutor de 2,8 miliarde de dolari de la alte două fonduri.

Între timp, preţul unei acţiuni GameStop a ajuns la 92,4 dolari, în creştere cu 2,68% la sfârşitul ultimei şedinţe de tranzacţionare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO