Business Internaţional

Un cercetător român de la Oxford dă asigurări privind vaccinul: Produsele Pfizer şi Moderna, create cu tehnologia ARN, sunt sigure şi eficiente

Un cercetător român de la Oxford dă asigurări privind...

Autor: Alexandra Vasile

07.12.2020, 15:06 284

Vaccinurile anti-Covid produse de Pfizer şi Moderna sunt făcute pe baza tehnologiei ARN. Cercetătorul de la Oxford, Ştefan Dascălu, spune că această tehnică este sigură şi eficientă.

„Revoluţionar este mai mult în sensul că în sfârşit am adoptat această tehnică şi am demonstrat în totalitate că este sigură şi eficientă”, a declarat Ştefan Dascălu.

ARN-ul joacă un rol vital în biologia umană. El direcţionează celulele din corp să producă proteine pentru prevenirea sau combaterea bolilor.

„Prin vaccinul cu ARN mesager, practic introducem materialul genetic care codifică o porţiune din virus fără ca nouă să ne provoace boală. Cu acea porţiune din virus odată exprimată, este prezentă acea componentă proteică din virus care este capabilă să ne declanşeze un răspuns imun. În momentul în care noi întâlnim adevăratul virus, avem deja anticorpi şi un răspuns al celulelor T care ne ajută să prevină infecţia”, explică Ştefan Dascălu.

Tehnologia ARN poate fi considerată o oportunitate bună pentru tratarea mai multor tipuri de boli, nu înainte însă de a fi făcută o cercetare amănunţită. Până acum s-a încercat o abordare de vaccinare pentru cancer şi dependenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO