Business Internaţional

Un Brexit „dur“ ar costa firmele de servicii financiare britanice 48 miliarde de dolari

Un Brexit „dur“ ar costa firmele de servicii...

Autor: Catalina Apostoiu

06.10.2016, 00:00 338

Industria financiară a Marii Britanii ar putea pierde venituri de până la 38 miliarde de lire sterline (48,34 miliarde de dolari) în eventualitatea unui aşa-numit Brexit dur în urma căruia aceasta ar avea un acces limitat la piaţa UE, relevă un raport comandat de un grup din industrie, scrie Reuters.

Dacă firmele financiare îşi vor pierde dreptul de a-şi vinde liber serviciile pe teritoriul Europei, 75.000 de locuri de muncă ar putea dispărea, iar guvernul ar putea pierde venituri fiscale de până la 10 miliarde de lire sterline, potrivit raportului citat. Acesta este unul dintre primele studii care prezintă impactul deciziei Marii Britanii de a părăsi UE asupra industriei serviciilor financiare.

Rezultatele acestuia au fost prezentate Trezoreriei Marii Britanii şi altor departamente guvernamentale. Există speculaţii în creştere că sectorul financiar, care include băncile de retail, managerii de active, asigurătorii şi băncile de investiţii, va pierde accesul la piaţa unică în urma negocierilor de ieşire din UE. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO