Business Internaţional

Un bancher cheie al JP Morgan a demisionat

Un bancher cheie al JP Morgan a demisionat

Autor: Andreea Mindrila

05.04.2012, 00:02 650

Ian Hannam, un bancher cu o funcţie importantă în cadrul JP Morgan, a demisionat după ce a fost amendat cu 450.000 de lire sterline pentru abuz de piaţă, aceasta fiind o nouă lovitură pentru reputaţia marilor bănci mondiale, scrie The Guardian.

Autoritatea britanică de servicii financiare l-a amendat pe Hannam din cauza a două e-mail-uri trimise în septembrie şi octombrie 2008 unui potenţial client. Informaţiile aveau legătură cu un client al JP Morgan, Heritage Oil, şi o posibilă ofertă pentru respectiva companie şi despre descoperirea unor rezerve de petrol.

Hannam a făcut recurs în legătură cu amenda pe baza faptului că informaţiile respective nu erau confidenţiale, fiind folosite ca parte a jobului pe care îl avea. Acesta a declarat că a demisionat deoarece "făcând recurs cât timp era încă în conducerea băncii, ar fi fost nedrept pentru colegi şi clienţi".

Deşi a demisionat din funcţia de preşedinte al pieţei de capital al JP Morgan, Hannam va supraveghea fuziunea de 90 miliarde de dolari dintre traderul de mărfuri Glencore şi grupul minier Xstrata, estimată a se finaliza în vară.

Hannam este unul dintre cei mai influenţi dealeri de petrol, gaze naturale şi alte materii prime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO