Business Internaţional

Un atac cibernetic asupra Microsoft s-a transformat într-o criză mondială

Un atac cibernetic asupra Microsoft s-a transformat...

Autor: Bogdan Cojocaru

09.03.2021, 00:00 5907

Un atac cibernetic sofisticat asupra software-ului de e-mail de afaceri utilizat pe scară largă de la Microsoft se transformă într-o criză globală de securitate informatică deoarece hackerii încearcă să infecteze cât mai multe victime posibil înainte ca firmele să-şi poată construi apărarea. Grupul de hackeri despre care se spune că este susţinut de guvernul chinez are până acum cel puţin 60.000 de victime cunoscute la nivel global, potrivit unui fost înalt oficial al SUA.

Multe dintre acestea par a fi întreprinderi mici sau mijlocii prinse într-o plasă largă pe care atacatorii au aruncat-o în timp ce Microsoft lucra la închiderea breşelor. Autoritatea Bancară Europeană a devenit una dintre cele mai recente victime ale atacului, instituţia anunţând că accesul la datele personale prin e-mailurile deţinute pe serverul Microsoft s-ar putea să fie compromis, scrie Bloomberg. Printre alte victime identificate se numără bănci şi furnizori de energie electrică, precum şi case pentru bătrâni şi o companie de îngheţată, potrivit Huntress, o firmă din Ellicott City, Maryland, care monitorizează securitatea clienţilor.

O companie care a cerut să nu fie numită a declarat că experţii săi lucrează cu cel puţin 50 de victime încercând să determine rapid ce date ar fi putut fi luate de hackeri şi, de asemenea, să elimine pericolul. Specialiştii spun că, în fazele finale ale atacului, făptaşii par să fi automatizat procesul, acumulând zeci de mii de noi victime din întreaga lume în câteva zile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO