Business Internaţional

Ultimul fiu al lui Bernard Madoff a murit săptămâna aceasta de cancer

Ultimul fiu al lui Bernard Madoff a murit săptămâna...

Autor: Oana Stupinean

05.09.2014, 14:56 2466

Andrew Madoff, fiul cel mic al celui mai cunoscut escroc din istoria finanţelor, Bernard Madoff, a murit miercuri după un deceniu de luptă grea cu cancerul, scrie Financial Times.

De-a lungul timpului, bărbatul în vârstă de 48 de ani a fost ţinta numeroaselor investigaţii legate de cea mai mare fraudă din istorie, comisă de tatăl său. Bernard Madoff, s-a folosit de schema Ponzi pentru a păcăli investitorii cu 65 de miliarde de dolari. Celălalt fiu al lui Bernard, Mark, s-a sinucis în anul 2010, la doi ani de la arestarea tatălui său.

Andrew a murit la spitalul Memorial Sloan Kettering ”înconjurat de familie”, potrivit avocatului Martin Flumenbaum.

Mark şi Andrew au fost traderi la compania tatălui lor, însă au negat faptul că ar fi ştiut de schema Ponzi.

Urmările scandalului au afectat puternic întreaga familie. Anul trecut, Andrew declara pentru revista People că stresul acumulat a jucat un rol important în recidiva bolii, cu care a mai luptat şi acum 10 ani. Flumenbaum spunea că sinuciderea lui Mark, de asemenea a fost rezultatul ”celor doi ani de presiune exercitată de falsele acuzaţii.”

Bernard Madoff, 76 de ani, ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 150 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat pentru o schemă piramidală derulată de-a lungul a mai multor decenii. Principalele acuzaţii care i s-au adus au fost spălare de bani şi fraudă bursieră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO