Business Internaţional

Ultimele mesaje înaintea prăbuşirii avionului EgyptAir. Noi date din anchetă

Ultimele mesaje înaintea prăbuşirii avionului...

Autor: Gândul

21.05.2016, 12:12 4224

Sistemele automate de comunicaţii de la bordul avionului EgiptAir a transmis mesaje de alertă cu câteva minute înainte de prăbuşire, indicând detectarea de fum la borbul aeronavei, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Wall Street Journal.

Mesajele semnalau un fum intens a declanşat alarmele în partea din faţă a aparatului, unde sunt situate părţile sale vitale, panoul electronic de bord, şi totodată, deteriorarea geamurilor din partea dreaptă a cabinei.

Mesajele durează aproximativ două minute, alertând echipajul cu privire la fumul detectat în toalete şi un compartimentamplasat sub podeaua carlingii avionului, potrivit WSJ. Acest compartiment conţine o parte esenţială a calculatorului de control al zborului a avionului care, potrivit mesajelor, s-a defectat notează WSJ , menţionând  însă că indiciile nu sunt suficiente pentru a stabili dacă la bord a fost o bombă sau a fost vorba de alte cauze care au provocat dezastrul.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO