Business Internaţional

Ultima zi înainte de alegerile din SUA: Pe cine pariază piaţa americană de capital

Ultima zi înainte de alegerile din SUA: Pe cine pariază...

Autor: Eduard Ivanovici

02.11.2020, 16:57 721

După ce indicele S&P 500 a scăzut cu 0,04% între 31 iulie şi 31 octombrie, piaţa de capital îl vede pe Joe Biden câştigând „la milimetru” alegerile prezidenţiale din Statele Unite, reiese dintr-un studiu al firmei de cercetare CFRA Research, citat de CNN.

Piaţa americană de capital are un palmares destul de credibil: De la cel de-al Doilea Război Mondial, preşedintele în exerciţiu a pierdut alegerile în 88% din cazuri când S&P 500 a scăzut în cele trei luni de dinaintea alegerilor.

În mod similar, când S&P 500 creşte în cele trei luni de dinaintea alegerilor, preşedintele în exerciţiu sau partidul pe care îl reprezintă au câştigat alegerile în 82% din cazuri.

Piaţa de capital credea că Trump va obţine un al doilea mandat până vineri, când indicele S&P a scăzut cu 1,2%, Joe Biden câştigând astfel un avantaj extrem de mic, dar care poate face diferenţa în timpul alegerilor de mâine, conform CFRA Research.

Totodată, analiştii băncii de investiţii Goldman Sachs estimează că Partidul Democrat va recâştiga Casa Albă şi Senatul şi va menţine controlul asupra Camerei Reprezentanţilor.

„Opinia generală este că victoria democraţilor va avea un impact negativ asupra titlurilor de capital. Totuşi, noi vedem rezultatul ca fiind neutru spre pozitiv”, spun strategii din cadrul JPMorgan.

Până acum, niciun preşedinte american nu a câştigat al doilea mandat în condiţiile în care ţara a trecut printr-o recesiune cu mai puţin de doi ani înainte de alegeri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO