Business Internaţional

UE vrea un pact cu India: Negocierile comerciale dintre cele două părţi se reiau în luna mai

UE vrea un pact cu India: Negocierile comerciale dintre...

Autor: Alex Ciutacu

14.04.2021, 14:39 119

Uniunea Europeană vrea să reia negocierile comerciale cu India atunci când liderii celor două părţi se vor întâlni în luna mai, a anunţat Augusto Santos Silva, ministrul portughez de Externe, citat de Bloomberg.

Blocul european vrea să reînceapă negocierile pentru trei acorduri care includ protecţia indicaţiilor geografice, investiţii şi un pact care să protejeze comerţul indo-european, a subliniat Santos Silva, în contextul în care Portugalia găzduieşte următoarea întâlnire.

„Gândim într-un mod foarte practic. Acest summit va fi punctul de plecare pentru mai multe activităţi diplomatice şi politice ulterioare, şi pentru îmbunătăţirea legăturilor economice dintre India şi Uniunea Europeană”, a declarat Santos Silva în cadrul unui eveniment virtual organizat de ministerul de Externe din India şi de fundaţia Observer Research din New Delhi.

India şi Uniunea Europeană s-au înţeles să îmbunătăţească cooperarea navală şi consultările pe teme de securitate, în cadrul unei întâlniri care a avut loc în iulie 2020.

UE vrea să îşi întărească relaţiile cu India şi alte naţiuni din Asia, întrucât vrea să îşi extindă lanţurile valorice, în timp ce tensiunile cu China se menţin în ceea ce priveşte disputele comerciale şi maritime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO