Business Internaţional

UE lucrează la un plan „radical“ pentru a preveni o nouă criză a creditelor în Europa

 UE lucrează la un plan „radical“ pentru a preveni o nouă criză a creditelor în Europa

Preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet: Pe umerii săi stă povara salvării monedei euro. Foto AFP

Autor: Catalina Apostoiu

30.08.2011, 00:05 504

După mai multe săptămâni de scăderi masive pentru acţiunile bancare din Europa, oficialii europeni lucrează la un "plan radical" de prevenire, a unei noi crize de credit la nivel european, scrie publicaţia Sunday Times, preluată de CNBC.

Oficialii Băncii Centrale Europene şi Comisiei Europene ar putea oferi garanţii pentru anumite tipuri de obligaţiuni emise de bănci, după ce mai multe instituţii de credit europene au pierdut accesul la pieţele de finanţare internaţionale.

Informaţiile privitoare la planul auto­rită­ţilor europene vin după ce şeful FMI a avertizat recent cu privire la necesitatea unei "recapitalizări urgente" a industriei bancare europene. "Evenimentele din această vară au indicat că ne aflăm într-o fază nouă periculoasă. Trebuie să acţionăm acum pentru că riscăm să asistăm la întreruperea fragilului proces de redresare", a declarat Christine Lagarde.

Investitorii sunt îngrijoraţi în legătură cu perspectivele legate de cel de-al doilea pa­chet de susţinere financiară acordat Greciei, după ce Finlanda a cerut garanţii pentru orice ajutor acordat ţării.

În weekend preşedintele american Barack Obama şi cancelarul german Angela Merkel au vorbit despre importanţa unor acţiuni coordonate în sensul soluţionării actualelor probleme economice, impulsio­nării creşterii şi înfiinţării de locuri de muncă în economia mondială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO