Business Internaţional

UE anunţă în glumă o reuniune pe 1 aprilie cu Papa pentru rugăciuni de salvare a euro

UE anunţă în glumă o reuniune pe 1 aprilie cu Papa pentru rugăciuni de salvare a euro

Foto: AFP

Autor: Mediafax

29.03.2012, 19:44 141

Se pare că doar Papa Benedict al XVI-lea şi intervenţia divină mai pot salva euro, notează Reuters, după ce angajaţi ai biroului preşedintelui Consiliul European au anunţat, în glumă, o reuniune pe 1 aprilie destinată rezolvării crizei la care va participa şi Papa, pentru a oferi ocazia unor rugăciuni de salvare a uniunii monetare.

"Prezenţa Sfinţiei Sale Papa oferă oportunitatea unor rugăciuni pentru intervenţia divină în salvarea euro. Aceasta este văzută acum drept cea mai credibilă strategie", potrivit unui "comunicat" ajuns în posesia presei.

Deşi este o glumă, anunţul ar putea induce opinia că liderii europeni au în prezent o abordare mai relaxată faţă problemele zonei euro, după ce a trecut cea mai dificilă perioadă a crizei.

Potrivit cotidianului The Telegraph, "comunicatul" privind reuniunea de 1 aprilie a fost iniţial trimis în glumă pe email între angajaţii biroului preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy.

"La fel ca multe alte documente mai serioase ale zonei euro, (mailul, n.r.) a ajuns în presă", scrie Telegraph.

Ceea ce pare haios într-un birou nu este însă la fel de comic în altul, notează cotidianul britanic.

"Biroul de presă al Consiliului European nu este amuzat de comunicatul fals. Referirea la Papă şi putearea rugăciunii trebuie să-i fi amuzat pe angajaţii din biroul lui Rompuy, un catolic auster care se retrage pentru a se deconecta la o mănăstire unde este călugăr cumnatul său", notează Telegraph.

Vaticanul se numără printre ţările care folosesc euro, deşi nu face parte din uniunea monetară, compusă din 17 state.

Potrivit "comunicatului", la reuniunea specială ar trebui să participe şefii tuturor statelor care folosesc euro, inclusiv Muntenegru, Kosovo, San Marino, Monaco, Andora şi Vaticanul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO