Business Internaţional

UE a acordat o finanţare suplimentară pentru certificatele Covid

UE a acordat o finanţare suplimentară pentru...

Autor: Anamaria Cadis

11.04.2021, 07:02 41

Certificatul Verde European a primit o finanţare suplimentară de 121,5 milioane de euro, pentru toate cele 27 de state membre ale UE.

Potrivit Ursulei von de Leyen, preşedintele Comisiei Europene, certificatele vor contribui la reluarea călătoriilor sigure în spaţiul comunitar.

„Scopul nostru este să fie funcţionale până în această vară. Invit ţările UE să creeze fără întârziere infrastructura necesară”, a scris Von de Leyen pe Twitter.

Şi europarlamentarul Corina Creţu a făcut o postare pe social media, în legătură cu acest subiect. Fostul comisar european spune că potrivit propunerii Comisiei Europene, cetăţenii europeni vor putea călători cu acest document dacă au un rezultat negativ la test, dacă s-au vaccinat sau dacă au trecut prin boală şi s-au vindecat.

Emiterea acestor certificate se va realiza de către statele membre şi va exista şi o variantă electronică, astfel încât să existe posibilitatea stocării pe telefoanele mobile ale celor care doresc să călătorească.

După aprobarea Consiliului, urmează votul în plenul Parlamentului European.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO