Business Internaţional

Ucrainienii au exportat cereale de 2,4 mld. euro în ultimele şase luni

 Ucrainienii au exportatde cereale de 2,4 mld. euro în ultimele şase luni

Autor: Gabriel Razi

21.02.2012, 11:26 124

Ucraina a exportat în perioada iulie 2011-ianuarie 2012 aproximativ 12 milioane de tone de cereale, scrie portalul Blackseagrain, care citează date ale Ministerului Agriculturii din Ucraina. În bani, exporturile de cereale făcute de ucrainieni se cifrează la 2,4 miliarde de euro, potrivit calculelor ZF, ce au în vedere un preţ mediu de 200 de euro/tonă.

"Exporturile de porumb au fost de 6,9 milioane de tone, cele de grâu de 2,9 milioane de tone iar livrările la extern de orz s-au ridicat la 1,9 milioane de tone", au declarat oficialii ucrainieni.

Oficialii de la Kiev estimează că vor mai livra alte 2 milioane de tone de cereale până la sfârşitul lunii iulie a acestui an.

Ucraina, al doilea mare jucător de pe piaţa cerealor de la Marea Neagră a obţinute anul trecut recolte-record. Spre exemplu, în cazul grâului, producătorii ucrainieni au strâns în hambare o recoltă de grâu de 21 milioane de tone, un plus de 4,2 milioane de tone faţă de recolta trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO